Blog5 september 2024

Windows 11 krijgt een enorme update: Dit zijn de belangrijkste veranderingen.

Digitale werkplek
Kunstmatige intelligentie (AI)
Image

Microsoft staat op het punt een enorme update voor Windows 11 uit te brengen. De zogenoemde ‘24H2’-update introduceert diverse verbeteringen die het gebruik van je computer eenvoudiger moeten gaan maken. We zetten hier de meest opvallende veranderingen voor je op een rijtje.

Windows 11 update versie 24H2

De Windows 11 2024 feature update, ook bekend als versie 24H2, wordt binnenkort voor iedereen beschikbaar. Brandon LeBlanc, hoofd van het Windows Insider-team, bevestigt dat Windows 11 update 24H2 momenteel alleen beschikbaar is voor gebruikers met een nieuwe Copilot+PC. Maar maak je geen zorgen, deze grote update komt later dit jaar naar alle andere gebruikers. Wat kun je zoal verwachten?

  • Eenvoudigere taakbalk en vernieuwd startmenu Voor minimalistische gebruikers is er geweldig nieuws: de taakbalk kan nu met minder knoppen worden weergegeven. Het startmenu krijgt daarnaast ook een frisse look met een nieuw paneel dat informatie over je telefoon toont, ideaal voor Android-gebruikers.

  • Betere energiebesparing Windows 11 wordt nu nog zuiniger met je batterij! Hoe dat werkt? Je krijgt de mogelijkheid om aparte energieplannen in te stellen voor wanneer je laptop wel of niet aan de stroom hangt. Maar ook desktopgebruikers zullen gaan profiteren van een verbeterde energiebesparingsmodus.

  • Verbeterde bestandsverkenner Android-gebruikers opgelet: binnenkort kun je direct door de je bestanden op je telefoon bladeren via de bekende Windows Verkenner. Daarnaast kun je nu eindelijk bestanden comprimeren naar andere formaten dan alleen ZIP, zoals bijvoorbeeld TAR en 7Z.

  • Slimme assistent Copilot De AI-assistent Copilot wordt nu nog slimmer geïntegreerd in Windows. Hij kan je helpen met het wijzigen van instellingen door stap-voor-stap instructies te geven. En uit zichzelf zaken aanpassen dat doet Copilot niet meer. Wil je Copilot liever niet gebruiken? Geen probleem, je kunt de assistent nu ook uitzetten.

  • Makkelijker om Copilot te gebruiken De Copilot-knop komt rechts onderaan het scherm, waar die een stuk zichtbaarder moet zijn. De virtuele assistent van Microsoft kan in deze nieuwste versie een hoop nieuwe taken uitvoeren, waaronder het verschaffen van informatie over de computer, het aanpassen van instellingen en het leegmaken van de prullenbak. Het Copilot-icoon toont ook nieuwe animaties als bepaalde features beschikbaar zijn. Wanneer je bijvoorbeeld tekst kopieert, kun je meteen Copilot gebruiken om die aan te passen. Als je over het icoon zweeft, krijg je direct een lijstje van opties, zoals ‘Vat samen’, ‘Leg uit’ en ‘Pas aan’.

  • Speciale functies voor nieuwe computers Sommige nieuwe functies zijn alleen beschikbaar op de nieuwste Copilot+PC’s. Deze computers, die in mei dit jaar werden aangekondigd, hebben speciale chips voor AI-taken. Exclusieve functies zijn onder andere het verbeteren van je uiterlijk tijdens videogesprekken en het genereren van ondertiteling in real-time. Copilot+PC's krijgen nu ook een krachtigere AI-versie van Paint en andere fotobewerkingsprogramma’s.

  • Snellere updates Microsoft heeft ook gewerkt aan de manier waarop updates worden geïnstalleerd. Met een nieuwe techniek genaamd ‘hotpatching’ kunnen sommige updates nu worden doorgevoerd zonder dat je computer opnieuw hoeft op te starten. Dit kan doordat Windows updates in delen zal uitvoeren, in plaats van in één keer.

  • AI-functionaliteiten in de update De 24H2-update brengt ook een reeks nieuwe AI-functionaliteiten met zich mee:

    • AI-gestuurde taakautomatisering: Copilot kan nu herhalende taken automatiseren, zoals het organiseren van bestanden of het instellen van herinneringen.

    • Slimme aanbevelingen: Op basis van je gebruikspatronen kan Windows nu proactief aanbevelingen doen, zoals het openen van vaak gebruikte apps of het aanpassen van instellingen voor een betere workflow.

    • Verbeterde spraakherkenning: De spraakherkenning is nu nauwkeuriger en kan beter omgaan met verschillende accenten en dialecten.

    • AI-gestuurde beveiliging: Windows 11 kan nu verdachte activiteiten beter detecteren en je waarschuwen voor mogelijke beveiligingsrisico’s.

Meer weten?

Bel ons voor een vrijblijvend oriënterend gesprek. Je kunt ons bereiken via 088 25 50 100. Word je liever gebeld? Dat kan ook. Vul hier het formulier in om een afspraak te maken. Dan bellen wij jou wanneer het jou uitkomt.

Over de auteur

Thijs Paree

Productmanager cloud & security

Author
Deel dit bericht via